Powered By Blogger

2009. február 3., kedd

Autóklub abszurditások


Immár lassan 1.5 éves Autóklubbos pályafutásom alatt néha meghökken az ember.

Néha barkóbázunk: egyszer egy fax érkezett a német kollégáktól.A faxon a következő állt: baleset, mercedes,első futómű, bambi.Bambi?Hmmm, bambi.
Megoldás: őzzel ütközött-aúúúú.

A 2009-es év kérdése:egy hölgy felhívott, kérdése a következő volt: "meddig lehet egy teljesen elkopott fékbetéttel biztonságosan vezetni" - szó szerinti idézet. Szerintetek?

Pontos helymeghatározás:
-Uram, sajnos kicsit pontosabban meg kellene határozni hol van, így nem fogja a kollégánk megtalálni. Egy tábla, leágazás,épület, hogy könnyebben megtaláljuk?
-Hölgyem, én elgyalogolnék messzebbre is, ha megoldás lenne, de olyan messze vagyok bármilyen lakott területtől, hogy ide még a déli harangszó is csak fél 1-kor ér ide.
Mit mondjak, meggyőzött.

Néha ismeretlen terepen jár az ember.
-Uram, szeretném elkérni az alvázszámot, hogy beazonosítsam az autót.
-Azt hol találom , tudna segíteni?
-A forgalmiban az "E" jelzésnél.
-A forgalmi most nincs kéznél a szervízfüzeben megvan?Igen megtaláltam.
-Hallgatom.
-N, mint Nóra, I ,mint Ilona, N ,mint Nóra, C, mint Cecil, S, mint Sándor 200.
-Ez nem lehet az, ez egy hosszú 17 karakteres szám.
Aztán egyszer csak a monitorra nézek és felfedezem mit betűzött le: N, I,N,C,S-nincs...aúúú.

Néha nagyon jó fej emberek kerülnek bajba.Egyszer egy férfi valahol a Balaton környékén ragadt el. Szó szerint a környékén, mert nem tudta hol van. Azért elindítottuk a segélyest, hátha megtalálja. De miközben beszéltünk megjegyezte, hogy a telefonja is mindjárt lemerül, ami szépen meg is történt, amíg mi pontosítottuk a helyszínt. A segélyes kiment, de akárhogy térült fordult, nem talált senkit. Ráadásul éjszaka volt. Egy kicsit később a rokonok is felhívtak, hogy tudunk-e valamit róla, de micsak annyit tudtunk mondani, hogy sajnos nem találtuk meg. Reggel 6.30 környékén egy mosolygós férfihang hívott minket egy benzinkútról. Mi mondtuk bocsánatkérően és sajnálkozva, hogy a mi kollégánk tényleg mindent megtett. Mire ő -semmi gond, mivel 2 óra múlva sem jött senki, így kényelmesen, békésen aludt egyet és virradatkor elindult egy irányba. Most sem kell sietni ,csak ha erre jár a kolléga,akkor most már jöhetne. Már nem fáradt, megreggelizett, megitta a reggeli kávéját és most indul vissza a kocsihoz. Addig kiolvassa az újságot, amit vett. Lenne mit tanulni tőle.

Érzéketlenség?Sokszor nem tudjuk megfogalmazni mi a baj a kocsival, csak olyan furcsa hang jön a motorból.Ezt tapasztalta a mostani ügyfél is.Mikor kértem, hogy írja le milyen hangot hall csak ennyit mondott:
-Várjon odatartom a telefont.
Hát,sajnos ennyire azért nem jó a hallásom.

Aztán volt olyan hölgy is,aki azért kért segítséget, mert a frissen vásárolt kocsijában olyan a huzat, hogy az kikezdi a szőrmebundáját.

Manipuláció
-Jó estét,sajnos az autó nem indul, mert amikro becsukom az ajtókat,akkor is azt érzékeli, hogy az egyik ajtó nyitva van és leblokkol.
-Semmi gond, meg kellene próbálni kinyitni az ajtókat és aztán becsukni az összeset.Hátha akkor elalszik.
-Akkor most mit tegyek?
-Nyissa ki az ajtókat (héttérben: szálljatok ki egyesével és nyissátok ki az ajtókat) Szerintem tele kocsi volt.
-A csomagtartót is?
-Igen.
-(háttérben. Józsi szaladj hátra és nyisd ki a csomagtartót is!)
-És most csukják be az ajtókat.
-(háttérben : mindegy melyik sorrendben?) Mindegy milyen sorrrendben?
-Igen.
-(háttérben: akkor először csukd le a csomagtartót ,aztán Józsi ,ti csukjátok be a hátsó ajtókat, anya szállj be te is) Sajnos még mindig ég.
Szerintem olyan hűségesen követte az utasításaimat, hogy ha azt mondom más sorrendben is próbálja meg,akkor reggelig a különböző kombinációkat próbálgatta volna az egész család bevonásával. Micsoda hatalom van a kezemben!Nem engedtem a kísértésnek és kiküldtem természetesen egy segélyest.

Folyt köv.

Nincsenek megjegyzések: