Powered By Blogger

2011. június 20., hétfő

Amikor nincs ki a négy kereke(d)


Hajdan gyerekkorom felejthetetlen élményei közé tartoznak azok a szép nyári napok, amikor a fehér- később a változatosság kedvéért barna- Wartburgba családom bepakolta a csomagokat, a hűtőtáskát a régen várt és jó előre eltervezett nyaralásra, és elindult a nagyvilágba nevezzük mondjuk Csehszlovákiának...egészen a Mezőgépig,ami Békéscsaba határában található.Onnan a szeretett jármű általában nem volt halandó továbbmenni, hanem gőzt eregetve jelezte, hogy bizony a víz felforrt és vajmi esélyünk van arra, hogy a mai napon elutazzunk. Utána szokásos forgatókönyv : gyerekek ki, feszültség be, telefonálgatások.

Mert ugye mikor is romlik el egy autó?

- nyaralás előtt
- belvárosban csúcsforgalomban
- autópályán ,ahol senki nem áll meg
- kihalt 4es út hajnali kettőkor,amikor a madár is alszik már
- fél órával az óvoda zárása előtt

Többen tudják, hogy az Autóklubnál dolgozok már egy jó ideje és sajna csak megerősíteni tudom, hogy Murphy törvényei még mindig érvényben vannak.És azt is, hogy a Sárga angyalok, ha nem is 2 perc alatt, de amennyire csak tudják megjavítják az autót legalább valami áthidaló megoldást próbálnak találni, hogy tovább tudjon menni az ember fia/lánya. Mivel a napokban kérdezett rá valaki , hogy mit tud tenni, ha lerobban, így gondoltam a nyári utazások előtt írok egy pár sort információként.
Jelenleg két olyan tagság van,amit érdemes meggondolni: standard és a komfort. Mindkettő műszaki hibára jár (baleset, vandalizmus nem)és a műszaki állomásokon illetve a travel irodákban lehet megkötni ( a standardot a helyszínen is, de azért jobb előre bebiztosítani magunkat, mert ugye ki indul el úgy, hogy visz magával annyival több pénzt, hogy útközben még tagságot is váltson?).

Pl. a standard 10600 forintba kerül egy évre. Szóval , ha matematikai képességeim nem csalnak elméletileg kevesebb, mint havi 1000 forinttal megúszhatjuk, hogy a kihalt 4esen hajnalig álljunk pedig csak a benzin fogyott ki, a Nagykörúton körülbelül 100 akadjanak ki ránk, mert a lámpánál ragadtunk, az autópályán megússzuk, hogy belénk jöjjön valaki,pedig csak kereket kellene cserélni, a gyerekért odaérjünk az iskolába vagy éjszaka buli után vaksötétben botorkáljunk haza, mert kiégett az izzó és nem tudjuk, hogy kell kicserélni. A kollégák 24 órában kimennek egész évben, 30 perc és 1.5 óra között (nagy átlag egy órán belül, de ez ugye távolság, forgalom stb. függő). Szóval szerintem megéri havi 1000 forintért. Mivel ez nem fizetett hirdetés így csak az alapokat írtam le több infó leírva vagyon az autóklub honlapján, megkérdezhetitek a Műszaki állomásokon/ Travel irodákban és persze tőlem is kérdezhettek :-).

Addig is jöhetnek a legégőbb, legviccesebb, legszörnyűbb, legszuperebb, legemlékezetesebb autós történetek (tudom, hogy a többségnek van :-) és persze a kedvenc-szeretett autósképek akár. Íme az én örök kedvencem - már csak 1-2 emberöltő és összegyűlik rá a pénzem :-)


Amúgy pedig aki teheti gyalogoljon, biciklizzen, használjon tömegközlekedést vagy legalább tegye tele az autót , ha használnia kell :-).

Nincsenek megjegyzések: